انواع ترس در کودکان و راه های غلبه بر آن ها

ترس از واکنش های عاطفی می باشد که هر فردی می تواند آن را در سنین مختلف و مرحله های مختلف رشد تجربه کند.

کودکان از سن‌۲ سالگی به بعد شروع به شناختن ترس میکنند و ممکن است از موارد و موقعیت های مختلف بترسند. بسیاری از کودکان با مجموعه ای از تجارب ترسناک در طول زندگیشان مانند: تاریکی, تنهایی, محیط های جدید, افراد غریبه و … روبرو می شوند.

از جمله علائم ترسهای کودکان خجالت و گوشه گیری، قدرت تصمیم گیری پایین, جیغ و فریاد زدن, بالا رفتن ضربان قلب, تعریق, خشم و عصبانیت, لکنت زبان , شب اداری, جویدن ناخن, گوشه گیری و … می تواند باشد.

در این قسمت برخی از ترس هایی که در کودکان مشاهده شده است را معرفی می کنیم و راه های درمان ترس را بیان می کنیم:

  • ترس از افراد غریبه : کودکان ممکن است که از افرادی که نمی شناسند فاصله بگیرند و یا خجالت بکشند و پشت والدین خود قایم شوند. در این زمان، کودک را تحت فشار قرار ندهید و او را برای برقراری ارتباط اجبار نکنید. اگر به کودک زمان بدهید ترس او از بین خواهد رفت و شروع به ارتباط خواهد کرد و نباید کودک را در نزد دیگران به خاطر ترسش تحقیر کرد و یا او را اجبار به کاری کرد.
  • ترس از تاریکی: ترس از تاریکی یکی از رایج ترین ترس ها میان کودکان است و آن ها با این فکر که نمی توانند محیط اطراف خود را ببینند دچار ترس می شوند. والدین زمانی که از ترس کودکان مطلع شدند باید با چراغ خواب و یا هر نور مناسب دیگری محیط را بر اساس خواست کودک روشن نگه دارند. در برابر تاریکی های شبانه با کودک همدردی کنید و با صدای آرام با او صحبت کرده و قصه گویی کنید.
  • ترس از موجودات خیالی: کودکان ممکن است هر سایه و یا نور و یا هر حرکت و صدایی را به موجودات عجیب و ترسناک نسبت دهند و از آن جایی که کودکان دارای قوه ی تخیل قوی هستند به راحتی می توانند از آن ها موجوداتی ترسناک بسازند . توضیح دادن این که آن ها خیالی هستند و واقعی نیستند برای کودکان کافی نیست و مشکلی را حل نمی کند بلکه باید ترس او از این موجودات را درک کنید و راهکار های کودکانه برای از بین بردن این موجودات را به کودکانتان یاد بدهید.
  • ترس از خواب های بد: کودکان به خاطر دلایل مختلفی می توانند شب ها کابوس ها و خواب های بدی ببینند و نتوانند خواب راحتی داشته باشند. زمانی که کودکان با چنین شرایطی مواجه می شوند والدین باید کودک خود را آرام کنند و به او حس امنیت بدهند.
  • ترس از صداهای بلند: کودکانی که از صدای بلند یا صدای ناگهانی میترسند و با دیگران ارتباط برقرار نمی کنند، ابتدا می بایست دیگر حس های کودک تست شود که بیش یا کمتر از حد نرمال دریافت میکند یا خیر، چرا که در برخی موارد بصورت ژنتیکی حساسیت شنیداری بسیار بالایی دارند و از محیط های پر سر و صدا می هراسند. در غیر اینصورت با فرکانس های متفاوت می توان گوش را تحریک کرد. همچنین بزرگترها باید کودک را عادت دهند و می توانند در مواجهه با صداهای بلند کانال ورودی گوش را با دست بسته و چند لحظه بعد اندکی مسیر شنوایی را باز بگذارند, این تمرین را بارها انجام داده تا کودک با صدا عادت کند. در این مواقع که کودک از صدا می ترسد او را در آغوش گرفته و ابراز همدلی کنید.
  • ترس از حیوانات: ترس از حیوانات در بیشتر کودکان وجود دارد و این نوع ترس از سن ۲ تا   ۳سالگی با توجه به افزایش درک کودک شروع می شود. ترس از حیوانات گاهی از تجربه خود کودک مثل نیش زدن زنبور یا پارس سگ و گاهی از ترس والدین است. درمان این ترس را کم کم شروع کنید, مثلا ابتدا با تصاویر حیوانات و اسباب بازی آن و سپس داستان های حیوانات که نکته ی منفی ندارد.

راهکارهایی برای جلوگیری از ریشه دار شدن ترس در کودکان:

  • به ترس های کودک، بیش از حد واکنش نشان ندهید.
  • از کودک خود حمایت کنید.
  • رفتارهای جسورانه را در کودک تقویت کنید.
  • نوع ترس کودک را ارزیابی کنید
  • از کودک بخواهید میزان ترسش را مشخص کند.
  • راه های خنثی کردن اضطراب را تشخیص دهید و به کودک بیاموزید.

کودکان مانند بزرگ تر ها درک کافی از واقعیت ندارند و به همین دلیل تخیلات آن ها ترس هایی را ایجاد می کند و همچنین تاثیرات منفی که ممکن است برخی فیلم ها و کارتون ها بر روی کودکان بگذارد سبب ایجاد ترس در آن ها شود. زمانی که کودکان سوال هایی از ما می پرسند نباید به آن ها دروغ بگوئییم بلکه باید سوالات آن ها را در حد درک کودکان به طور صحیح توضیح دهیم. دروغ گفتن و یا مخفی کردن و نگفتن حقایق به کودک سبب ایجاد ترس در کودک می شود.

مجموعه و پیش دبستانی دنیای اندیشه به عنوان پیش دبستانی خوب در اصفهان زیر نظر آموزش و پرورش استان اصفهان فعالیت دارد و رویکرد های آموزشی به روز دنیا را تا جای ممکن اجرا کرده و در محیطی کاملا عینی و پژوهشی و بازی محور مطالب را به کودکان منتقل می کند همچنین با استفاده از آموزشهای نوین و عروسکی با حضور مربیان مجرب فضای مجازی را برای دلبندان شما جذاب تر ساخته است.

موسسه دنیای نوابغ

گردآورنده: مرضیه بلوری نژاد

ثبت نام اینترنتی دوره های استعدادیابی

برای ثبت نام در دوره های استعدادیابی می توانید یا با شماره روابط عمومی تماس بگیرید و یا فرم زیر را تکمیل نمائید.

 

شماره روابط عمومی    09137991120

 

فرم ثبت نام دوره های استعدادیابی

  • نکته: فرم مورد نظر برای متولدین قبل از سال 1399 می باشد.

 

 

ثبت نام دوره پیش دبستانی (پیش 1 و پیش 2)

برای ثبت نام دوره پیش دبستانی می توانید یا با شماره روابط عمومی تماس بگیرید و یا فرم زیر را تکمیل نمائید.

 

 

شماره روابط عمومی    09137991120

 

فرم ثبت نام دوره پیش دبستانی

مهدکودک و پیش دبستانی دنیای اندیشه(دنیای نوابغ)

1- بیش از هفت سال تجربه در زمینه استعداد یابی و خلاقیت با به کار گیری جدیدترین تکنیک های پژوهشی ، استعدادیابی و استعداد پروری با روش های به روز دنیا نظیر مونته سوری و……..

2-برگزاری انواع تست های هوش / استعدادیابی / خلاقیت برای تمامی گروه های سنی

3-پذیرش صبح و عصر در تمامی فصول

4-زیر نظر آژانس جهانی استعداد یابی WTA

5-آموزش برنامه نویسی  کامپیوتری برای کودکان /ربــاتـیـک/آزمــایـشگـاه/خلــاقیـت/نـجــوم/اوریـگـــامــی/ایــروبیـک/شـطـرنـج/مـوسیقـی/زبان انگلیسی /تئاتر/نقاشی خلاق/عکاسی/کـلـوپ بـازی و…

6-قبولی صدر صد در آزمون های ورودی مدارس مطرح شهر اصفهان مثل(امام صادق، سادات ، زکریا، محمد باقر، معصوم، امام علی، ولایت و غیره)

7–بهترین کانال قصه گویی در کشور

8-ایجادو تشکیل ” خیر کوچولو ” اولین خیریه ای در کشور  هست که اعضای آن را کودکان 3 تا 6 سال تشکیل می دهند

9- برگزاری کلاسهای گروه سنی 3-15 سال کلاس های ویژه استعدادیابی ، خلاقیت ، پژوهش در تابستان :اریگامی ، ایروبیک ، رباتیک ، فبک ، تکنولوژی فکر ، برنامه نویسی  کامپیوتری برای کودکان، تئاتر  ، حرکات موزون ، چرتکه ، سازه های ماکارونی ، شطرنج ، صنایع دستی ، عکاسی  ، موسیقی ، نقاشی ، نجوم ،  خلاقیت ، آشپزی ساده ، دوخت ساده ، کاردستی با اشیائ دور ریختنی

ارتباط با ما

تلفن ثابت:

  • ۳۶۶۹۳۱۴۶

شماره روابط عمومی:

  • ۰۹۱۳۷۹۹۱۱۲۰

شماره موبایل:

  • ۰۹۱۳۹۱۹۶۴۰۰

آدرس:

  • خیابان ملاصدرا جنوبی، جنب دبیرستان دخترانه منشئی، کوچه شاهد ( 11 )، پلاک 8

ساعات کاری:

  • شنبه – چهارشنبه :    صبح          15 – 7
  • شنبه – چهارشنبه :    عصر          19 – 15
  • پنج شنبه:               صبح          13 – 8

ایمیل:

info@navabegh.org

ویدئوی آپارات

برای دیدن ویدئوهای بیشتر به گالری فیلم یا کانال آپارات مراجعه کنید.

کانال آپارات:

https://www.aparat.com/mnavabegh